Запуск першого дослідження Керівною радою EOSC національного внеску в EOSC

09.12.2021

У EOSC велика кількість зацікавлених сторін працюють разом над створенням європейської мережі дослідницьких даних та послуг. Це вимагає значних вкладень грошей, ресурсів та роботи від усіх залучених партнерів. Асоціація EOSC, Європейська комісія, а також держави-члени ЄС та асоційовані країни повинні зробити свій внесок у історію успіху EOSC.

Очевидно, нам потрібно знати, які вклади справді сприяють розвитку екосистеми EOSC, скільки вкладено та куди і як ми можемо підвищити віддачу від інвестицій.

Для цього три сторони партнерства EOSC домовилися створити систему моніторингу, яка зрештою вимірятиме прогрес на шляху до відкритої науки як нової норми. У цьому контексті моніторинг - це не тільки спосіб підбити підсумки, а й обмін передовим досвідом та мотивацією всіх партнерів EOSC до посилення своєї участі та інвестицій.

На першому етапі держави-члени ЄС та асоційовані країни працювали з Європейською комісією, щоб розпочати моніторинг EOSC, виконавши щорічний огляд національного внеску до EOSC. Це включає розробку політики в різних країнах, яка підтримує діяльність, що має відношення до EOSC, і в результаті цього існуючих  інвестицій в EOSC. У першому опитуванні Керівна рада EOSC запитує своїх членів про ці аспекти. Потім, у 2022 році, Асоціація EOSC запустить свої опитування, щоб виміряти «додаткову діяльність» та вплив діяльності своїх членів. Ці заходи моніторингу інтегровані в обсерваторію EOSC, яка розробляється в рамках проекту EOSC Future.

Щоб дати вам уявлення про те, що включає національне опитування, ви можете знайти питання, які ставлять представникам країн, за цим посиланням.