Українські новини

06.12.2021

З метою сприяння впровадженню результатів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт установ НАН України оголошено конкурс науково-технічних проєктів установ НАН України для їх фінансування у 2022 році.

Новини Українського Гріда, новини
05.12.2021

3 грудня 2021 року відбувся інформаційний день «Horizon Europe Launch Day in Ukraine», головна мета якого – проінформувати потенційних учасників Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій «Горизонт Європа» та комплементарної до неї Програми з досліджень та навчання Європейського співтовариства з атомної енергії про умови участі, а також можливості програм.

13.08.2019

Європейська рада з питань відкритої наукової хмари (EOSC) є офіційною робочою групою Стратегічної конфігурації H2020 Програмного комітету, яка працює до кінця 2020 року. Основним її завданням є стратегічне консультування щодо впровадження EOSC шляхом огляду, схвалення та направлення роботи Виконавчої ради.

10.07.2018

5 липня 2018 року відбулося установче засідання Координаційної ради з розвитку цифрової економіки та суспільства під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра - Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

Відкриваючи засідання, Степан Кубів наголосив, що завданням Координаційної ради є організація виконання Плану заходів щодо цифровізації економіки та суспільства на 2018 рік та подальше налагодження ефективної взаємодії у цьому напрямку між Урядом, бізнесом, громадськими організаціями та суспільством.

Новини Українського Гріда, новини
12.02.2018

Автор перекладу  Зелениця Андрій Михайлович  випустив п’яте видання інтерактивного підручника з Wolfram Mathematica українською та російською мовою. Підручник безкоштовний і автором дані права на вільне його поширення.

В листі Андрій Зелениця написав: «Маю честь інформувати Вас про випуск п'ятого видання...

12.02.2018

17 січня 2018 року Кабінет Міністрів України схвалив «Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 та затвердив план заходів щодо її реалізації» – документ був розроблений спільними зусиллями Hi Tech Office Ukraine, Кабінетом Міністрів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Комітететом з питань інформатизації та зв’язку та групою провідних експертів.

28.11.2017

15 листопада 2017 року представники громадянського суспільства України та ЄС зустрілися в Києві в рамках 5-го засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (ПГС) для розгляду прогресу виконання Угоди про асоціацію, а також детального аналізу стану імплементації євроінтеграційних реформ у сфері науки і технологій...

Новини Українського Гріда, новини
27.11.2017

У 2015 році Фахівці Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Ім.Б.І.Вєркіна НАН України, Інституту теоретичної фізики ім.М.М.Боголюбова і OSG встановили і сконфигурировали сервер доступу htcondor.bitp.kiev.ua з системи HTCondor. Система HTCondor (розробка університету Wisconsin-Madison США, http://www.cs.wisc.edu/condor/) є системою розподілених обчислень, адаптованої для виконання найбільш складних обчислювальних задач як на персональних комп'ютерах в локальних мережах так і в грід - інфраструктурі .

16.11.2017

EGI вітає колаборацію VIRGO з присудженням Нобелівської премії з фізики в 2017 році за спостереження гравітаційних хвиль. Детектор VIRGO розташований в Італії на території Європейської гравітаційної обсерваторії (EGO) і призначений для виявлення гравітаційних хвиль - пульсації простору-часу, передбачених загальною теорією відносності Ейнштейна.

06.07.2017

11 липня 2017 року. Метою проведення Форуму є визначення та обговорення конкретних ініціатив та шляхів реалізації цифрової трансформації України.

Серед питань, які будуть обговорюватися під час проведення ФОРУМУ, будуть наступні життєвоважливі теми:

  • Перспективи розвитку цифрової економіки України
  • Ініціатива «Цифровий порядок денний України – 2020»
  • План дій уряду
  • Проекти цифрових трансформацій національного масштабу

Сторінки: « попередня   1  2  3  4   наступна »